۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
1398-دومين دور نشست علمي مجمع همكاري اقتصادي ايران و كره جنوبي

دومین نشست کارگروه هماهنگی و پیگیري همکاری­های علمی بین­المللی ایران و کره جنوبی روز دوشنبه 24 تیرماه 1398 ساعت 9 الی 12:30 به میزبانی دانشگاه اصفهان در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. در این نشست که با حضور آقای یو جانگ هیان (Ryu, Jeong-Hyun) سفیر کره جنوبی، آقای دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم و آقای دکتر هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان برگزار شد، نمایندگانی از 30 دانشگاه و مرکز علمی پژوهشی کشور از جمله دانشگاه­های تهران، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، علوم پزشکی اصفهان، هنر اصفهان، علامه طباطبایی، اراک، علم و صنعت، صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، شهرکرد، زنجان، آیت اله حائری میبد، علامه، الزهرا، تربیت مدرس، شهید بهشتی، خوارزمی، گلستان، جامع علمی کاربردی ایران، پژوهشگاه فضایی، سازمان پژوهش های صنعتی ایران و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک به عنوان عضو کارگروه حضور یافتند.

در ابتدا آقای دکتر طالبی رئيس دانشگاه اصفهان ضمن خوشامدگویی به سفير كره جنوبي، مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مدعوین از دانشگاه­های عضو کارگروه و شرکت کننده در جلسه، به نقش دانشگاه اصفهان به عنوان مسئول کارگروه همکاری­های علمی ایران و کره جنوبی پرداخته و با اشاره به همکاری نزدیک با سفارت کره در ایران از حمایت­های سفیر کره در خصوص پیشبرد روابط علمی در این خصوص تقدیر و تشکر نمود. وی به همکاری­های دانشگاه­های دو کشور در قالب تبادل استاد و دانشجو، برنامه­های فرصت مطالعاتی و برگزاری رویدادهای علمی به توانمندی­های ایران به ویژه وجود اساتید برجسته دانشگاه­ها اشاره نموده و پتانسیل­ها و زمینه­های همکاری علمی بین دو کشور را فراوان دانست که به منظور بهره­برداری از این ظرفیت­ها طرفین باید با شناخت بیشتر از پتانسیل­های یکدیگر گام­های اساسی در این خصوص بردارند. همچنین ایشان به برنامه­های آتی کارگروه ایران و کره به مسئولیت دانشگاه اصفهان در یک سال آینده از جمله اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه­های دو کشور و تشکیل کارگروه مشترک اشاره نمود و لازم به طور جدی پیگیری شود.

در ادامه آقای دکتر طیبی مدیر دفتر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه اصفهان به معرفی برنامه جلسه پرداخته و سپس گزارشی از فعالیت­های کارگروه در پیشرفت روابط علمی دو کشور و نقش دانشگاه اصفهان در فراهم آوردن مسیر این همکاری و سیاستگذاری برای دستیابی به این مهم ارائه نمود.

آقای یو سفیر کره جنوبی در ایران ضمن تشکر و ابراز خرسندی از حضور در دومین نشست کارگروه از وزارت علوم و دانشگاه اصفهان در برپایی دومین نشست کارگروه تشکر نمود. ایشان حضور در جمع دانشگاهیان را مایه افتخار دانست و بیان نمود حضور در این نشست زمینه آشنایی بیشتر وی را با فعالیت­هایی که تا کنون انجام شده فراهم نموده است. ایشان ضمن اشاره به حضورش در خردادماه در وزات علوم و جلسه با معاون پژوهشی وزارت علوم بیان نمود که این طی این جلسه با برنامه های وزارت علوم برای پیشرفت علم و تکنولوژی آشنا شده و پی برده است که آموزش عالی در ایران جایگاه والایی دارد. بنابراین همان طور که کره با ایتالیا و سایر کشورها برنامه های مشترک موفقی داشته می­تواند با ایران نیز این گونه همکاری ها را دنبال نماید و علاوه بر تمرکز بر روابط اقتصادی روابط علمی نیز باید در کانون توجه بیشتری قرار گیرد. وی به برنامه هایی که اخیراً در رسانه­های کره جنوبی پخش می­شود، اشاره نمود و بیان کرد بر اساس این برنامه ها مردم کره به اهمیت دانش در ایران پی برده که در پیگیری همکاری های علمی بسیار اثرگذار است. وی در پایان بیان کرد که سفارت کره تمام تلاش خود در ارتقای روابط علمی بین دو کشور به ویژه در حوزه علم و فناوری را به کار خواهد گرفت.

سپس آقای دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بین الملل نیز ضمن تشکر از شرکت کنندگان به ویژه حضور آقای یو سفیر کره در این نشست، اظهار داشت که سه سال قبل دو تفاهم نامه همکاری بین وزارت علوم ایران و کره امضا شده ولی برای اجرایی شدن آن لازم است تا استراتژی ها و برنامه کاری مشترک تنظیم شود و پیگیری­ها ادامه یابد تا نتیجه مطلوب حاصل شود به گفته وی، انتظار می‌رود خروجی این نشست ارائه نقشه راه همکاری‌های دوجانبه، تشکیل کمیته کاری علمی بین دو کشور و تشکیل شورای فضای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دو کشور باشد.

آقای دکتر کرمی هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مسئول میز چین، کره جنوبی و ژاپن نیز اشاره به دو تفاهم نامه امضا شده بین وزارت علوم دو کشور و تعداد 450 دانشجو که بیشتر آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل در کره هستند، به مشکلات انتقال پول آنها اشاره نمود و تشکیل کارگروه همکاری­های علمی و فناوری بین دو کشور برای حل مشکلات این دانشجویان ضروری دانست. وی به بورسیه های دولت کره در مقطع کارشناسی ارشد اشاره کرد و پیشنهاد داد که بورسیه هایی در مقطع دکتری فراهم آید که مورد استقبال بیشتری خواهد بود. آقای دکتر کرمی تجاری سازی فناوری در کشور کره را بسیار برجسته دانست و همکاری در این جهت را نیز مهم ارزیابی نمود. همچنین مدیریت فناوری، انتقال دانش و فناوری و ارتباط پارک های علم و فناوری و مراکز دو کشور را بسیار مهم معرفی نمود و پیشنهاد نمود پیگیری ها در این خصوص انجام شود.

سپس نمایندگان برخی دانشگاه­ها و مراکز علمی ضمن بیان دیدگاهها به تجربیات و فعالیت­های خود در همکاری های علمی با کره جنوبی به موانع و مشکلات موجود در خصوص این همکاری ها پرداختند. در این خصوص آقای دکتر صراف­زاده نماینده دانشگاه تهران به همکاری با مرکز مطالعات آسیا در دانشگاه تهران که با همکاری کره جنوبی تأسیس شده و همچنین همکاری با مؤسسه پوسکو (POSCO) توضیحاتی ارائه داد و در ادامه نیز به مشکلات ایجاد شده در راه همکاری با کره جنوبی همراه با بازگشت تحریم ها علیه ایران اشاره نمود. نماینده دانشگاه شهید بهشتی نیز به حضور یک استاد بازنشسته کره­ای در این دانشگاه اشاره نمود که حضور وی همراه با نگارش مقاله های ارزشمند و راهنمایی دانشجویان همراه بوده است. در ادامه آقای دکتر دلاور مدیر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه جامع علمی کاربردی به همکاری گسترده این دانشگاه با دانشگاه­های کره­ای و شکل­گیری ارتباط دانشگاه و صنعت از این طریق پرداخت. خانم دکتر تیشه یار مدیر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه علامه نیز در زمینه همکاری با دانشگاه هانکوک کره جنوبی به ویژه دانشکده زبان های خارجی و دانشگاه­های شبکه جاده ابریشم (SUN)که شامل برنامه های متنوعی از جمله مسابقه نگارشی، عکاسی و فیلم می­شود، توضیحاتی ارائه داد. شایان ذکر است علاوه بر دانشگاه علامه دانشگاه­های اصفهان، امام خمینی قزوین و گیلان نیز در این شبکه عضو هستند.

آقای دکتر حمید رضا تقی راد معاون بین الملل دانشگاه خواجه نصیر به برنامه­های مختلف همکاری بین این دانشگاه و دانشگاه­های کره ای بویژه دوره­های مشترک پرداخت. ایشان نیز به برخی مشکلات در خصوص دوره­ها و پروژه های مشترک به ویژه انتقال پول اشاره داشت. وی به تعهد دو کشور در خصوص همکاری­های علمی اشاره داشت و پروتکل انتقال منابع مالی بین ایران و آلمان را راهی عملیاتی در خصوص انتقال پول به کره معرفی نمود. آقای دکتر شجاعی مدیر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه تبریز نیز به تجربه همکاری­های علمی با ترکیه در زمینه اجرای پروژه­های مشترک اشاره نمود که قابل اجرایی شدن برای همکاری با کره نیز هست. آقای دکتر قبول مدیر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه مشهد نیز به روند همکاری با دانشگاه­های کره اشاره نمود و خواستار گسترده­تر شدن روابط علمی بین دو کشور شد. در ادامه آقای دکتر موسوی مدیر بین­الملل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک گزارشی از فعالیت­ها و همکاری­های مرکز خود را با مراکز علمی کره جنوبی ارائه نمود.

در بخش اختتامیه نیز آقای دکتر کوهیان ضمن اشاره به این که کره کشور هدف همکاری های علمی است بر اجرایی شدن تفاهم نامه های امضا شده بین وزارت علوم دو کشور تأکید نمود. ایشان تأمین مالی پروژه در قالب برنامه هایی مانند جندی شاپور در زمینه ارتقای همکاری مؤثر دانست ولی تأمین پروژه ها به صورت 50 درصد توسط طرفین را نیز راهکار عملی افزایش همکاری بدون نیاز به انتقال پول معرفی کرد. همچنین دکتر کوهیان فرصت مطالعاتی دانشجویان ایرانی را نیز یکی از مسیرهای همکاری معرفی نمود و پیشنهاد داد که نیمی از هزینه این دانشجویان توسط کره تأمین مالی شود.

معرفی برنامه­های آتی:

در پایان جلسه آقای دکتر طیبی به برنامه های آتی کارگروه اشاره داشت از جمله:

1- اقدام برای کارگروه مشترک بین دو کشور به منظور عملیاتی ساختن تفاهم­نامه­های همکاری بین دو کشور و ایجاد نقشه راه

2- ششمین مجمع همکاری­های صنایع کوچک و متوسط (SMEs) ایران و کره جنوبی که در دسامبر 2019 در سئول کره برگزار خواهد شد. این نشست در خصوص تبیین ارتباط بین بخش های صنعتی دو کشور خواهد بود، و دانشگاه­ها و مراکز عضو کارگروه می­توانند در آن مشارکت داشته باشند. بر این اساس مقرر شد شیوه مشارکت و همکاری اعضا در این مجمع توسط دانشگاه اصفهان مشخص شود.

3- ارسال اطلاعات و گزارش­های همکاری تکمیل پایگاه اطلاعات همکاری به دبیرخانه کارگروه در دانشگاه اصفهان، بر این اساس مقرر شد پیشنهادها و یا امور قابل پیگیری از طریق سفارت کره در ایران پس از جمع­آوری توسط دبیرخانه به سفارت ارسال شود. در این خصوص، آقای گواک رایزن اقتصادی سفارت نیز تأکید داشت پیشنهادها و سایر امور برای دبیرخانه کارگروه و پس از جمع بندی برای سفارت ارسال شود تا پیگیری ها تسهیل گردد.

4- برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاه های برجسته دو کشور و زمینه­سازی برای ملاقات­های طرفین که باید تلاش شود در آینده نزدیک رخ دهد. مقرر شد سفارت کره این موضوع را نیز پیگیری کند.

5- لازم است دانشگاه­ها و مراکز علمی عضو نسبت به ارسال پیشنهادها و طرح­های کاری بیشتر اقدام نمایند.

6- سرکار خانم دکتر زهرا زمانی به عنوان رابط پیگیری امور مرتبط با کارگروه در دانشگاه اصفهان معرفی شدند. مقرر شد دانشگاه­ها و مراکز علمی فرد رابط خود را از طریق ایمیل uiikc@dean.ui.ac.ir به ایشان معرفی نمایند.

7- گروه­های تخصصی در حوزه­‌های مختلف علمی تشکیل شود و دانشگاه­های همکاری کره­ای نیز معرفی گردند.

تاریخ به روزرسانی:
1399/07/14
تعداد بازدید:
687
Powered by DorsaPortal