گردهمایی مجمع اقتصادی ایران و کره با عنوان سکوی همکاری ایران و کره در شرایط پسا تحریم با مشارکت انستیتوی دریانوردی کشور کره جنوبی (Korea Maritime Institute (KMI)) و همکاری قطب علمی اقتصاد بینالملل دانشگاه اصفهان، دانشگاه شهید بهشتی و اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاوزی اصفهان روز شنبه مورخ 4 اردیبهشت ماه 1395 (23 آوریل) در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان و روز یکشنبه مورخ 5 اردیبهشت ماه (24 آوریل) در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. هدف این کنفرانس گسترش همکاریهای ایران و کره در دوران بعد از تحریمهاست. جمهوری کره هم از جمله کشورهایی است که به دنبال همکاری اقتصادی در بخشهای مختلف اقتصادی و بازرگانی است که دستاوردهای قابل توجهی برای هر دو کشور در آینده نزدیک به همراه خواهد داشت.
در این گردهمایی، متخصصین، کارآفرینان و بازرگانان دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند تا چارچوبی را برای همکاری اقتصادی بین دو کشور ایجاد نمایند. همچنین شركت كنندگان در اين نشست در باره ايجاد چارچوبي مدون براي ارتقاي سطح همكاري هاي اقتصادي دو كشور در بخش هاي سياسي، راهبردي و كسب و كار به بحث و تبادل نظر پرداختند.
این گردهمایی شامل دو مبحث سیاستی و راهبردی و کسب و کار است که بخش سیاستی بر تجارت خارجی، سرمایهگذاری، همکاری در صنایع دریانوردی و بنادر تمرکز داشت و بخش کسب و کار بر توسعه مبادلات تجاری دو کشور متمرکز بود. برگزارکنندگان این نشست، انستیتوی کرهای دریانوردی (KMI) و قطب علمی اقتصاد بینالملل با تأکید بر همکاریهای منطقهای دانشگاه اصفهان (CEIEUI) بودند. دانشگاه اصفهان، دانشگاه شهید بهشتی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان میزبانان این نشست اقتصادی بودند.
هدف از برگزاری این گردهمایی گسترش همکاریهای ایران و کره جنوبی در دوران بعد از تحریم است. این گردهمایی شامل دو قسمت مباحث سیاسی و راهبردی و کسب و کار بود که در بخش سیاسی و راهبردی، بر تجارت خارجی، سرمایهگذاری، همکاری در صنایع دریانوردی و بنادر تمرکز داشت و در بخش کسب و کار بر توسعه مبادلات تجاری دو کشور متمرکز بود.
روز اول کنفرانس: اصفهان
اولین جلسه نشست اقتصادی ایران و کره روز شنبه 4 اردیبهشت ماه از ساعت 9 الی 13 با عنوان کسب و کار در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه آقای دکتر سانگ- گوی کیم (رئیس انستیتوی دریانوردی کره (KMI))، آقای مهندس عبدالوهاب سهل آبادی (رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی) و آقای دکتر هوشنگ طالبی (رئیس دانشگاه اصفهان) به ایراد سخن پرداختند.
آقای دکتر سانگ- گوی کیم رئیس انستیتوی دریانوردی کره (KMI) در سخنرانی خود به توان بالای ایران در زمینه تولید نفت و گاز پرداخت و اشاره نمودند که کره می تواند در ساخت كشتی ها، تعمیر و نگهداری ناوگان دریایی و آمادهسازی بندرها با ایران برای جا به جایی نفت و گاز همكاری نماید.
وی اضافه نمود طرح های عمرانی، ساخت سد، كنترل منابع آبی و حوزه سلامت نیز می تواند از مهمترین محورهای همكاری دو كشور باشد. همچنین کشور کره میتواند در ساخت پروژههای بزرگ مسکونی با ایران همکاری داشته باشد و با توجه به مشکل ایران در زمینه آب و کمبود آب، در بخش سدسازی نیز کره جنوبی آماده همکاری با ایران است.
رئیس مؤسسهی دریانوردی كره جنوبی اشاره نمود كه میزان حجم سرمایهگذاریهای كره در بخشهای یادشده ظرف پنج سال آینده حدود 10 میلیارد دلار پیشبینی شده است. دکتر سانگ گوی کیم خاطرنشان كرد تحریمها علیه ایران در سالهای گذشته سبب شده بود تا دستاوردهای زیادی در زمینه همکاریهای اقتصادی دو کشور حاصل نشود، اما با برداشته شدن تحریمها و با سفر دولتمردان کره جنوبی به ایران امید است زمینه افزایش سطح همکاریها فراهم شود و بتوان شاهد افزایش ارتباطات و بدنبال آن دستاوردهای مناسب برای دو كشور بود. ایشان در سخنرانی خود به سفر اعضای دولت كره جنوبی به ایران در ماههای آینده اشاره نمود و تأکید کردند برپایی چنین گردهماییهایی پیش درآمد حضور دولتمردان كره در ایران بمنظور افزایش ارتباطات دو کشور خواهد بود. وی در ادامه گفت مجمع اقتصادی ایران و كره جنوبی میتواند با اتخاذ راهبرد تجاری مناسب، راه افزایش ارتباطات اقتصادی دو كشور را تا حد زیادی هموار كند. رئیس موسسه دریانوردی كره جنوبی به پیشر فتهای کره جنوبی در صنایع فولاد، خودروسازی، كشاورزی تلفن همراه و سلامت اشاره نمود و بیان کرد کره در این صنایع از پیشرفتهترین کشورهای جهان بشمار میآید.
در پایان دکتر سانگ گوی کیم با اشاره به فعالیت مجمع اقتصادی ایران و کره افزود این مجمع تلاش میکند که روابط اقتصادی بین دو کشور تسهیل و موانع و مشکلات پیش رو برطرف شود و این مجمع میتواند روابط تجاری بین دو کشور را تسهیل و با ارائه طرح های استراتژی تجاری زمینه همکاری های اقتصادی دو کشور را توسعه دهند.
در ادامه مراسم افتتاحیه آقای مهندس عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با اشاره به ظرفیتهای استان اصفهان برای همکاری دو کشور ایران و کره جنوبی بیان نمود اصفهان در بخشهای مختلفی در رتبههای نخست کشور قرار دارد و میتواند در زمینه فولاد، سیمان، نساجی، کشاورزی به ویژه گردشگری با کشور کره جنوبی همکاری داشته باشد.
آقای سهلآبادی با بیان این که استان اصفهان دانشگاههای معتبر و مختلفی را با رشتههای متنوع در خود جای داده است، اشاره نمود که مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی فراوانی توسط دانشمندان جوان و با انگیزه استان اصفهان در حال فعالیت است. وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای سرمایهگذاران خارجی و داخلی در استان اصفهان، گفت همه دستگاهها و سازمانهای استان برای ایجاد بستر مناسب برای جذب سرمایهگذار به خوبی با یکدیگر در حال تعاملند و امید است درصد همکاری ها و تعاملات دو کشور افزایش یابد.
در ادامه مراسم افتتاحیه دکتر هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان نیز به سخنرانی پرداخت. ایشان تصریح کرد سند چشم انداز توسعه کشور به عنوان سند بالادستی و راهبردی توسعه کشور به شمار میآید و نقش مردم و سرمایه اجتماعی در برنامههای توسعه پنجم و ششم دیده شده است. ایشان به نقش دانشگاه اصفهان در توسعه و پیشرفت کشور اشاره نموده و اظهار داشت دانشگاه اصفهان با قدمتی 70 ساله، با تربیت نیروی انسانی نقش زیادی در توسعه دانش و فناوری در کشور داشته است و در حال حاضر در 70 رشته کارشناسی و 55 رشته کارشناسی ارشد و دکترا و با داشتن مراکز پژوهشی متعدد با اتاق بازرگانی اصفهان در زمینه توسعه بخش اقتصادی و ایجاد ثروت همکاری دارد.
دکتر طالبی افزودند این موضوع موجب شده ایران در دوران تحریم نیز اقتصاد کشور را بر پایه مردم نگه دارد، از سوی دیگر برای داشتن اقتصادی پایدار باید رشد و توسعه پایدار را در نظر داشت و در این مسیر باید به نقش دانش و تبدیل آن به فناوری توجه کرد. وی با اشاره به نقش دانشگاهها در تبدیل دانش به فناوری بیان کرد دانشگاههای نسل سوم که خلاق و کارآفرین هستند توانایی تبدیل دانش به فناوری را دارند و دانشگاهها وظیفه دارند که خود را مجهز به دانش و فناوری کنند. وی نقش دانشگاهها در توسعه کشور را بسیار مهم و اثرگذار برشمرد و ابراز نمود نقش دانشگاه توسعه دانش و تبدیل دانش به فناوری است.
ایشان تصريح كردند در چشم انداز سال 2020 ميلادي ايران، اقتصاد پايدار بر مبناي رشد پايدار است. وی اشاره نمود دانشگاهها در اقتصاد پايدار نقش اساسي ايفا ميكنند و دانش را بعنوان چتري براي توسعه كشور بكار مي گيرند. وي به نقش پررنگ نسل سوم دانشگاه ها در راه تبديل فناوري به ثروت اشاره نمود و بیان نمود در اين مسير آموزش نيز باید تغيير اساسي داشته باشد.
سپس اولین نشست تخصصی مجمع اقتصادی ایران و کره با ارائهی 4 مقاله (عنوان بخش: مطالعه موردی کسب و کار) به شرح زیر ادامه یافت که ریاست جلسه را آقای دکتر سید کمیل طیبی مدیر قطب اقتصاد بینالملل، دانشگاه اصفهان و دبیر این کنفرانس به عهده داشت:
مقاله اول: مسائل و چشماندازهای سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایران در افق پسابرجام
مصطفی رناسی (نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان)
مقاله دوم: مسائل و چشماندازهای همکاری اقتصادی بین ایران و جمهوری کره در افق پسابرجام
بیانگ- ایل چوی (رئیس سابق انستیتوی مطالعات اقتصادی کره، فدراسیون صنایع کره)
مقاله سوم: روابط تجاری ایران و کره: پیشینه، پتانسیلها و چشماندازها
سید کمیل طیبی (مدیر قطب اقتصاد بینالملل، دانشگاه اصفهان) و زهرا زمانی (پژوهشگر قطب اقتصاد بینالملل، دانشگاه اصفهان
مقاله چهارم: قوانین حمایتکننده سرمایهگذاری خارجی در ایران
شهرام رئیسی دهکردی (معاون اقتصادی سازمان امور دارایی و اقتصادی استان اصفهان)
در ابتدای این نشست آقای دکتر طیبی با اشاره به همکاریهای علمی مشاورهای دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی اظهار داشت که مؤسسه دریانوردی کره به همراه فدراسیون صنایع کره و روزنامه جونگ آنگ این کشور در نشست اقتصادی ایران و کره حضور دارند. مؤسسه دریانوری کره جنوبی یکی از مؤسساتی است که در تصمیمسازی در کشور کره جنوبی مؤثر است. وی اشاره کرد هدف از این برنامه شناخت دو کشور از یکدیگر و تبادل اطلاعات درباره راههای همکاری اقتصادی کرهجنوبی و ایران برای گسترش همکاری های اقتصادی است. وی اشاره نمود برای توسعهی همکاریها، گردهماییهایی به صورت چهره به چهره با حضور بازرگانان، کارآفرینان و اعضاء هیئت علمی دانشگاهها برگزار میکند تا نتایج آن در سالهای آینده به ثمر بنشیند. ایشان اشاره نمود شناخت ابعاد مختلف روابط اقتصادي ايران و كره براي توسعه همكاريها از اهميت بالايي برخوردار است. دکتر طيبي افزود برگزاري چنين همايشهايي با حضور نهادها و دستگاه هاي مرتبط دو كشور در جهت توسعه روابط نقش شاياني ايفا ميكند. وي افزود دانشگاه اصفهان، دانشگاه شهيد بهشتي تهران و اتاق بازرگاني اصفهان، دانشگاه سيستان بلوچستان و معاونت فناوری رياست جمهوري از جمله نهادهاي مشاركت كننده در اين گردهمايي هستند.
پس از نشست تخصصی، میزگردی متشکل از دکتر جانگ هی یو (رئیس سابق کمیسیون کره برای ایجاد مشارکت)، دکتر سید کمیل طیبی (مدیر قطب اقتصاد بینالملل)، مهندس علی صفر نوراله (اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان)، دکتر چانگ مو کو (رئیس انجمن اساتید آسیای شمال شرقی)، دکتر یون هئو (مدیر گروه دانشکده تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی دانشگاه سوگنگ)، دکتر محمد واعظ برزانی (عضو قطب علمی اقتصاد بینالملل، دانشگاه اصفهان) برگزار شد.
در این میزگرد دکتر جانگ هی یو، رئیس سابق کمیسیون کره برای ایجاد مشارکتهای اقتصادی در این کنفرانس گفت کره جنوبی در تجارت جهانی همواره کشوری پیشرو بوده و با داشتن بازاری آزاد نقش مهمی در سازمان تجارت جهانی و صندوق بینالمللی پول دارد. وی عوامل موفقیت این کشور را شامل بازار باز اقتصادی، سخت کوشی مردم کره و درصد بالای تحصیل کرده دانشگاهی عنوان کرد و گفت اقتصاد رقابتی این کشور باعث شد دانشجویان در دوران تحصیل ایدههای نو در شرکت های دانش بنیان را مطرح کنند. وی مشترکات فرهنگی و تاریخی کره و ایران را قابل توجه دانست و گفت مردم کره مانند مردم ایران هیچ زمان به کشوری تهاجم نکردند و خواستار برقراری روابط مسالمتآمیز با سایر کشورها هستند.
در ادامه دکتر چانگ مو کو رئیس انجمن اساتید آسیای شمال شرقی در این کنفرانس تصریح کرد با توجه به پتانسیل بالای دو کشور حجم روابط اقتصادی ایران و کره پایین است. وی افزود: ایران با داشتن ابنیههای تاریخی ارزشمند میتواند حجم بالایی از گردشگران آسیای جنوب شرقی را جذب کند. وی خواستار امضای توافق نامه تجاری بین ایران و کره با هدف توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری شد و گفت کاهش تعرفه گمرکی برای تسهیل روابط دو کشور امری لازم و ضروری است. وی همچنین ایجاد ارتباط بین اصفهان با شهرهای سئول و بوسان را زمینه توسعه روابط اقتصادی و سرمایهگذاری ایران و کره جنوبی دانست و گفت تبادل نیروی انسانی متخصص به همراه به اشتراکگذاری ایدههای خلاق میتواند تأثیر بسزایی در توسعه همکاریهای دو کشور داشته باشد. وی ایجاد منطقه آزاد تجاری بین کره و ایران را یک از راه های توسعه روابط تجاری دو کشور برشمرد و گفت: اصفهان و بوسان میتوانند همکاریهای اقتصادی نزدیکی در این منطقه آزاد داشته باشند.
دکتر یون هئو رئیس دانشکده تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی دانشگاه سوگنگ کره جنوبی در این کنفرانس اشاره داشت تعاملات تجاری ایران با کره در بخش انرژی قابل توجه است و می توان به بخش های زیرساختی توسعه داده شود. وی خواستار توسعه شبکه بانکی بینالمللی در ایران شد و اشاره داشتند گردشگران کره جنوبی نمیتوانند از کارتهای بانکی بین المللی در اصفهان و سایر شهرهای ایران استفاده کنند و برای این مهم باید راهکاری ازسوی مسوولین بانکی ایران پیدا کنند.
محمد واعظ برزانی هیأت علمی و عضو قطب علمی اقتصاد بینالملل دانشگاه اصفهان ضمن سخنرانی خود خواستار ایجاد مرکز تحقیق و توسعه مشترک بین اصفهان و کره جنوبی شد. در ادامه نشست با پرسش و پاسخ حاضران در زمینه زمینههای همکاری دو کشور اتمام یافت.
هیأت کرهای پس از مراسم ناهار رسمی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان از اماکن دیدنی اصفهان بازدید نمودند و پس از مراسم شام رسمی در محل دفتر همکاریهای بینالمللی دانشگاه اصفهان که به دعوت آقای دکتر طیبی، مشاور رییس دانشگاه در امور بین الملل و مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالمللی برگزار شد طی مراسمی با حضور آقای دکتر طالبی رئیس دانشگاه اصفهان و دکتر جانگ - گویی کیم، طرفین لوگوي دانشگاه اصفهان و مؤسسه مطالعات دریانوردی کره را به يکديگر تقديم نمودند.
روز دوم کنفرانس: تهران
گردهمايي مجمع اقتصادی ایران و کره روز يكشنبه در دانشگاه شهيد بهشتي تهران با برگزاري دو نشست با عنوان "پاردايم جديد همكاريهاي اقتصادي ايران و كره جنوبي در افق پسابرجام در صنايع دريانوردي" ادامه یافت. این گردهمایی شامل دو نشست با عناوین "پارادایم جدید همکاریهای اقتصادی ایران و کره در افق پسا برجام" و " همکاری ایران و کره در صنایع دریانوردی و بنادر" بود.
در مراسم افتتاحیه این گردهمایی دکتر سانگ- گوی کیم، رئیس انستیتوی دریانوردی کره (KMI)، دکتر سید کمیل طیبی (دبیر کنفرانس)، دکتر محمد مهدی تهرانچیان (رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران) و دکتر سئونگ –هو کیم (سفیر کره در ایران) به ایراد سخن پرداختند و بر لزوم تعمیق همکاریهای دوجانبه بین دو کشور و کسب دستاوردهای کاربردی این کنفرانس تأکید ورزیدند.
سپس نشست اول با عنوان پارادایم جدید همکاریهای اقتصادی ایران و کره در افق پسا برجام برگزار شد. رئیس این جلسه دکتر چانگ مو کو (رئیس انجمن اساتید آسیای شمال شرقی) بود. در این نشست سه مقاله به ترتیب زیر ارائه شد:
مقاله اول: چشماندازهای سرمایهگذاری مستقیم خارجی و توسعه زیرساختها در افق پسابرجام
ارائه دهنده: دکتر احمد جمالی (مدیرکل سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی)
مقاله دوم: چشماندازهای سرمایهگذاری مستقیم خارجی و توسعه زیرساختها در افق پسا تحریم
ارائه دهنده: دکتر بیانگ- ایل چوی (رئیس سابق انستیتوی مطالعات اقتصادی کره، فدراسیون صنایع کرهای)
مقاله سوم: اثرات مرزی بر جریانهای تجاری گروه کالاها بین ایران و کره
ارائه دهنده: دکتر مهدی یزدانی، سید کمیل طیبی و هادی رمضانی
پس از ارائه مقالات جلسه با میزگرد ادامه یافت. در این میز گرد دکتر عباس عرب مازار مدیر جلسه بودند و دکتر مجتبی موسویان (دیر کل دفتر بازرگاني کشورهاي آسيا و اقيانوسيه)، دکتر احمد جمالی (مدیرکل سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی)، ابراهیم بهادرانی (مشاور عالی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران)، دکتر یون هئو (مدیر گروه دانشکده تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالمللی دانشگاه سوگنگ)، تائه ونگ کیم (استاد دانشگاه میونگجی کره) و مصیب پهلوانی (عضو هیأت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان) اعضای این میزگرد بودند که پس از ارائه نظرات خود در زمینه همکاری دو کشور با تمرکز بر سرمایهگذاری مشترک، انتقال فناوری، توسعه روابط تجاری، ایجاد مناطق آزاد مشترک و اجرای پروژه های مشترک علمی پژوهشی به بحث و تبادل نظر پرداختند. این میز گرد با پرسش و پاسخ حضار پایان یافت.
نشست دوم بعد از صرف ناهار با عنوان همکاری ایران و کره در صنایع دریانوردی و بنادر ادامه یافت. دکتر جائه سان چوی مدیر این جلسه بودند. در این نشست نیز 4 مقاله به شرح زیر ادامه یافت:
مقاله اول: صنایع دریانوردی جمهوری اسلامی ایران: توانمندیها و پتانسیلها
ارائه دهنده: دکتر محمد سعید سیف (دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی ریاست جمهوری)
مقاله دوم: همکاری در توسعه بنادر و بازاریابی
ارائه دهنده: دکتر محمد علی حسن زاده محمدی (دبیر کل مرکز مطالعات استراتژیک و سرمایهگذاری سازمان بنادر و دریانوردی)
مقاله سوم: چشماندازهای همکاری علمی در صنایع دریانوردی
ارائه دهنده: دکتر سعید مظاهری (سرپرست پژوهشکده فناوری و مهندسی دریا)
مقاله چهارم: فرایندهای همکاری در ایمنی و استانداردها
ارائه دهنده: حسن رضا صفری (مدیر عامل مؤسسه رده بندی ایرانیان)
نشست دوم نیز با میزگردی متشکل از دکتر علی اکبر عرب مازار (عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر چانک ون لی (مدیر دریانوردی هانجینگ، دبی)، دکتر محمد سعید سیف (دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی)، دکتر محمد علی حسن زاده (دبیر کل مرکز مطالعات استراتژیک و سرمایه¬گذاری سازمان بنادر و دریانوردی)، دکتر بیو ون کنگ (مدیر ارشد بندر بوسان، کره)، دکتر امین بهزادمهر (رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار)، دکتر وو یونگ سونگ (مدیر لجستیگ پانتوس، LLC دبی) و دکتر جلیل اسلامی (سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر) ادامه یافت. در ادامه جلسه با پرسش و پاسخ ادامه یافت.
در پایان نشست دوم عکس گروهی به یادگار گرفته شد و سپس در مراسم شام به میزبانی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی ریاست جمهوری تفاهم نامه همکاری بین آقای دکترکیم ا رئیس نستیتوی دریایی کره جنوبی و آقای دکتر سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی ریاست جمهوری به امضاء رسید.
دستاوردهای سفر هیأت کرهای به ایران
1- هیأت کرهای پس از سفر به ایران از سه شهر شیراز، اصفهان و تهران بازدید به عمل آورد و از نزدیک با فرهنگ و تمدن ایرانی ارتباط برقرار نمود.
2- طی مذاکرات مفصلی که بین هیأت کرهای و طرف ایرانی اعم از دانشگاهیان، دولت و بخش خصوصی شکل گرفت، هیأت کرهای شناخت و انگیزه بهتری نسبت به تعمیق همکاریهای مختلف بین دو کشور بدست آورد.
3- در نتیجه سخنرانیهای متعدد، برگزاری دو میزگرد و مذاکرات رو در رو، زمینه همکاریهای دو جانبه علمی، اقتصادی، تکنولوژیکی و سرمایهگذاری با تمرکز بر صنایع دریانوردی دانشبنیان فراهم شده است.
4- این گردهمایی میتواند مقدمه خوب و مؤثری برای ایجاد ارتباط دولت، دانشگاه و بخش خصوصی در هر دو کشور باشد.
5- چشمانداز جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران در زمینههای مختلف بویژه در فعالیتهای بنادر، کشتیرانی، کشتیسازی، شیلات، حمل و نقل و تجارت دریایی ترسیم شد.
6- اجرای یک پروژه مشترک پژوهشی، اقتصادی و اجرایی برای همکاری در بندر بوسان و بندرعباس مورد توافق طرفین قرار گرفت.
7- تفاهم نامه همکاری بین دو طرف امضا شد.
8- انعکاس گسترده این رویداد بین المللی از طریق یکی از روزنامه های معتبر و کثیرالانتشار کره جنوبی (Korea JoongAng Daily)