۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
1396-نخستين نشست كارگروه همكاري‌هاي علمي بين‌المللي ايران و كره جنوبي

اولین نشست کارگروه همکاری­های علمی بین­المللی ایران و کره جنوبی روز یکشنبه 15 بهمن ماه 1396 ساعت 8 تا 13، در محل تالار رزمجوی دانشگاه اصفهان برگزار شد. در این جلسه که با حضور آقای کیم سئونگ هو سفیر محترم کره جنوبی، آقای دکتر هوشنگ طالبی رئیس محترم دانشگاه اصفهان و آقای حسن کلاته رئیس محترم گروه همکاری­های دوجانبه علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد، نمایندگانی از دانشگاه­های علوم پزشکی اصفهان، صنعتی اصفهان، هنر اصفهان، علامه طباطبایی، تهران، صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، شهرکرد، زنجان، یزد، آیت اله حائری میبد، جامع علمی کاربردی، بیرجند و پژوهشگاه فضایی حضور یافتند.

پس از قرائت قرآن، پخش سرود ملی دو کشور و کلیپ معرفی دانشگاه اصفهانT آقای دکتر طیبی مدیر دفتر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه اصفهان به ارائه­ی گزارشی از کارگروه پرداخت و بیان نمود با توجه به همكاري­هاي گسترده دانشگاه اصفهان با دانشگاه­ها و مراكز علمي كره جنوبي، مركز همكاري‌هاي علمي بين‌المللي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري طي ابلاغيه شماره ۲۶۹۱/۲۲ مورخ ۲۵/۹/۱۳۹۶ دانشگاه اصفهان را به عنوان مرجع ملي در برقراري ارتباط با كشور كره جنوبي (South Korea Focal Point) به دانشگاه­هاي ايران معرفي نمود. بر اين اساس، دانشگاه اصفهان معرفي فعاليت‌هاي دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي كشور كره جنوبي اعم از فرصت‌هاي آموزشي و پژوهشي به جامعه دانشگاهي ايران را بر عهده دارد، و علاوه بر آن برنامه­هاي بازديد هيأت­هاي اعزامي از اين كشور را با توجه به حوزه­هاي تخصصي و مورد نظر با دانشگاه­ها و مراكز علمي علاقمند، هماهنگي و اطلاع‌رساني مي­نمايد. همچنین ایشان به اهمیت 23 مرکز مشاوره­ای - پژوهشی مهم از جمله مؤسسه سیاست­گذاری اقتصادی کره (KIIEP) اشاره نمود و ارتباط با این مؤسسات را در همکاری­های مشترک مهم ارزیابی کرد.

وي در ادامه، توسعه­ همكاري­هاي علمي بين­المللي با دانشگاه­ها و مراكز علمي كره جنوبي، اطلاع­رساني پتانسيل­هاي همكاري­هاي دوجانبه دانشگاه­هاي ايران و كره جنوبي، تنظيم و تهيه سند همكاري روابط علمي دو كشور و پيگيري مداوم در اجراي مفاد آن، شناسايي مراحل عملياتي و اجرايي و تعيين اولويت‌هاي همكاري‌هاي علمي بين‌المللي بر اساس اهداف و نيازها و امكانات را از اهداف كارگروه قلمداد نمود. وی اظهار امیدواری نمود که اولین نشست کارگروه بتواند تبیین­کننده راهکارها و استراتژی­های همکاری با مراکز علمی و دانشگاه­های کره باشد.

در ادامه آقای دکتر هوشنگ طالبی رئيس دانشگاه اصفهان ضمن خوشامدگویی به سفير كره جنوبي، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مدعوین از دانشگاه­های عضو کارگروه، سياست­هاي وزارت علوم را در جهت اجراي برنامه ششم توسعه مواردي مانند افزايش دانشجويان خارجي، افزايش فعاليت هاي مشترك پژوهشي با طرف­هاي بين­المللي و افزايش مبادله استاد و دانشجو را از اهداف اين برنامه برشمرد.

رئيس دانشگاه اصفهان فعاليت­هاي علمي را فراتر از مرزهاي سياسي و جغرافيايي دانسته كه مسئوليت آن بر عهده همه دانشمندان و استادان در سراسر جهان است. وي همچنين تصريح نمود در بسياري از مواقع همكاري­هاي اقتصادی و سیاسی بين كشورها به خاطر فعاليت­هاي سياسي دچار نوسان مي­شود ولي همكاري­هاي كشورها در قالب فعاليت­هاي علمي، مخصوصاً بين دانشگاه ها و دانشمندان از اين قاعده مستثني است و تزلزلي در آن ايجاد نمي­شود.

آقای دكتر طالبي با اشاره به تشكيل اتاق­هاي فكر و مطالعاتي در برخی از دانشگاه­هاي ايران در زمینه همکاری­های علمي و بين­المللي با کشور کره جنوبی و نیز مطالعات متقابل در زمینه ایران­شناسی در کشور کره، اظهار داشت این کشور يكي از كشورهاي هدف جمهوري اسلامي ايران و وزارت علوم براي توسعه روابط علمي است و دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه معين در اين زمينه انتخاب شده است.

رئيس دانشگاه با اشاره به پيشرفت قابل توجه كشور كره جنوبي در ۳۰ سال اخير افزود اين كشور با برخورداري از زيرساخت­هاي علمي و فني قوي كه برآمده از دانشگاه هاي خوب اين كشور است، توانسته پله­هاي ترقي را در مقايسه با بسياري از كشورها با موفقيت بيشتري طي نمايد كه جاي تأمل و تفكر دارد. رئیس دانشگاه اصفهان با بیان این که در حال حاضر مبادله استادان بین دو کشور انجام شده است، اظهار داشت زمینه تبادل بسیار خوبی بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه­های کره جنوبی ایجاد شده و به دنبال توسعه همکاری­های گذشته یکی از استادان کشور کره جنوبی در اصفهان به عنوان استاد وابسته مشغول به فعالیت است و بسیاری از استادان دانشگاه اصفهان فرصت مطالعاتی خود را در دانشگاه­های کره جنوبی سپری کرده­اند. به علاوه زمینه چاپ مقالات مشترک بین دو کشور نیز فراهم است.

آقای دكتر طالبي همچنين با اشاره به همكاري دانشگاه اصفهان با دانشگاه­های شبكه جاده ابريشم با محوریت دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک کره جنوبی، انعقاد تفاهم نامه هاي مشترك، برگزاري دوره هاي مشترك آموزشي و پژوهشي را در استحكام روابط علمي و پژوهشي ايران و كره حائز اهمیت دانست. ایشان در پايان با بيان ظرفيت­هاي متقابل بين دو كشور بر گسترش فعاليت­هاي علمي تأكيد کرده و با توجه به اهمیت نقش دانشگاه­ها در استحكام اين روابط، اظهار امیدواری نمود که این کارگروه در نیل به اهداف و امور محوله از جمله انتقال دانش و هماهنگی در مدیریت توسعه روابط علمی دو کشور موفق عمل نماید.

در این نشست سفیر کره جنوبی در ایران نیز پس از قدردانی از برگزاری این نشست و ابزار خرسندی از حضور در این جلسه اظهار داشت كشور كره در صنعت خودروسازي و ماشين آلات صنعتي بازار بسيار خوبي در جهان دارد و دانشگاه­هاي كره در اين زمينه بسيار فعال هستند. وی ادامه داد، صرفاً روابط تجاری و صنعتی بین دو ملت بزرگ ایران و کره خوشایند نیست و تحکیم روابط باید در چارچوب مبادلات علمی و فرهنگی قرار گیرند. ایشان با بيان اين كه دانشجويان كره­اي تمايل به ارتباط علمي با ايران دارند اشاره داشتند تبادل استاد و دانشجو مي­تواند زمينه­ساز توسعه روابط علمي دو كشور باشد. به علاوه دانشجویان و اعضای هیأت علمی کره جنوبی نیز تمایل دارند ارتباط علمی با ایران داشته باشندکه نیاز است این ظرفیت عملیاتی شود. آقای کیم سئونگ هو با حمایت از گسترش روابط علمی ایران و کره جنوبی اشاره نمود برای تبادل دانشجو سفارت کره درایران می­تواند اقدامات مؤثری انجام دهد که پیگیری مستمر طرف ایرانی را می­طلبد.

وي تقويت روابط علمي دو كشور را از اهداف برگزاري اين نشست بیان نمود و افزود دانشگاه هاي كره جنوبي بسيار مستقل هستند و لزوماً دولت آنها را براي ارتباط با دانشگاه هاي ديگر ‍پشتيباني نمي­كند بلكه خودشان به طور مستقل عمل مي­نمايند. با این حال، سفارت کره تلاش می­کند تا یک حلقه ارتباطی بین مراکز علمی دو کشور به وجود آورد. ایشان اضافه نمود اين كه يك دانشگاه جامع در ايران اين نشست را با حمايت دولت برگزار مي­كند براي ما ارزشمند است و سفارت كره جنوبي در زمينه تبادل استاد و دانشجو و صدور رواديد حمايت خود را اعلام مي نمايد.

در پایان آقای کیم سفیر محترم کره جنوبی پیشنهاد داد که کارگروه طرح­های عملیاتی با کره را برنامه ریزی و مشخص نماید و سپس در اختیار سفارت قرار دهد تا به طور دقیق مشخص شود سفارت کره جنوبی در چه زمینه­هایی لازم است اقدامات لازم را در جهت تسهیل سازی روابط دوجانبه انجام دهد.

پس از استراحتی کوتاه کلیپ معرفی 10 دانشگاه برتر کره جنوبی پخش شد. سپس خانم دکتر زهرا زمانی جانشین مسئول دبیرخانه کارگروه هماهنگی و پیگیري همکاري‌هاي علمی بین‌المللی با کشور کره جنوبی به ارائه اطلاعاتی در خصوص کشور کره جنوبی و گزارشی از فعالیت­های انجام شده به ویژه ایجاد وب­سایت و گردآوری اطلاعات سایر دانشگاه­ها در زمینه فعالیت با کره جنوبی پرداخت. همچنین ایشان به معرفی مؤسسات مشاوره­ای و پژوهشی کره­ای مانند موسسه ملی آموزش بین المللی NIIED و سازمان آژانس بین المللی کره­ای (KOICA) پرداخته و NIIED را به عنوان ارائه دهنده­ی بورس­های تحصیلی از جمله بورسیه GKSP به دانشجویان و KOICA را حامی فعالیت­های پژوهشی معرفی نمود.

در ادامه آقای دکتر صراف­زاده نماینده دانشگاه تهران در این نشست ضمن تشکر از مسئولین برگزاری نشست و برنامه­ریزی دقیق به بیان تجربیات دانشگاه تهران در خصوص فعالیت با کره جنوبی پرداخت. وی به استقرار مرکز پژوهشی آسیا (Asia Research Center) در دانشگاه تهران اشاره نمود که طی تفاهم­نامه­ای با مؤسسه مطالعات پیشرفته کره جنوبی پایه­ریزی شده است، و در آن فعالیت­های گسترده­ای بین دانشگاه تهران و طرف کره­ای ایجاد شده است، که از جمله اهدای بورس­هایی مانند International Science Fellowship (IFS) که از طریق دانشگاه تهران فراخوان اعلام و اطلاع­رسانی می­شود. ایشان همچنین اظهار داشت به غیر از تبادل استاد و دانشجو و دوره­های مشترک پتانسیل­های جدیدی در ارتباط با کره جنوبی وجود دارد، و از جمله تعداد زیادی از مؤسسات دولتی این کشور بودجه­هایی از دولت می­گیرند که ارقام قابل توجهی است و این بودجه باید صرف امور پژوهشی شود. این مؤسسات استادان برجسته را از سایر کشورها جذب می­کنند و طی دوره­های دو ساله تمام امکانات را در اختیار آنها قرار می­دهند و بعد از 2 سال افراد جذب شده باید مقالاتی ارائه دهند که قابل چاپ در انتشاراتی مانند Nature باشد. همچنین عمده شرکت­های پیشرفته در زمینه ICT، فولاد و مانند آن در این کشور تحقیق و توسعه (R&D) را بر اساس پروژه­های پژوهشی دانشگاه­ها تعریف می­نمایند که پتانسیل خوبی برای ارتباط بین دانشگاه و صنعت بین دو کشور است. وی در پایان اضافه نمود کشور کره جنوبی پیگیر برقراری روابط بین­المللی است و زمینه­هایی را برای جذب پژوهشگران پسادکتری فراهم آورده است که باید تا حد امکان از این ظرفیت­ها استفاده نمود.

آقای دکتر خورسندی مدیر آموزشی گروه علوم تربیتی و نماینده دانشگاه علامه طباطبایی تهران در این کارگروه نیز بیان نمود بین­المللی شدن سه رهیافت کلیدی دارد که یکی شامل سیاست­هایی است که مبنای آن پول است و گردش مالی این گونه سیاست­ها بیش از 150 میلیارد دلار است و بیشتر این سیاست­ها در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و مانند آن اجرا می­شود. رهیافت دیگر سیاست­هایی مبتنی بر فرهنگ است که در کشورهای خاورمیانه و در حال توسعه معمولاً پیاده­سازی می­شود و گروه آخر سیاست­هایی برای تدوین و برنامه­نویسی متون بین­المللی­سازی است که عمدتاً توسط کشورهای آفریقایی پیگیری می­شود. بنابراین، باید توجه داشت چه سیاست­هایی را به دنیا قرض می­دهیم و چه سیاست­هایی را قرض می­گیریم. بدین صورت مشکل تفاهم­نامه­های خواهرخواندگی و غیرفعال ماندن قراردادهایی از این قبیل حل می­شود. ایشان با توجه به ادعای پروفسور لان-لیون کیم به این نکته مهم اشاره نمود که جوامع طی سال­های اخیر توجه زیادی به سامسونگ، LG و سایر شرکت­هایی از این قبیل داشته­اند و حال آن که هم اکنون دولت کره تأکید بر علوم اجتماعی دارد. ایشان اظهار داشت که ایران به سوی نسل چهارم دانشگاه­ها حرکت می­کند که تمرکز کلیدی بر همکاری­های محلی و منطقه­ای است و نقطه قوت این است که کره عضو شبکه­های منطقه­ای ایران است و درس­هایی که می­توان از این کشور گرفت از سایر کشورها نمی توان دریافت نمود. یکی از این درس­ها مسئولیت اجتماعی است که راه حل عدم اعتماد صنعت به دانشگاه­های ایرانی است. ایشان در پایان مسئولیت­پذیری اجتماعی و ایجاد شبکه­های بین­المللی در حوزه­های محلی و پروژه محور را به ویژه بین دو کشور پیشنهاد داد.

آقای دکتر دلاوری مشاور رئیس و مدیر کل دفتر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در این جلسه به مشخص نمودن استراتژی توسعه علم و تکنولوژی و تعیین مزیت­های نسبی کره جنوبی و فعالیت در این زمینه اشاره نمود. همچنین ایشان ایجاد مرکز محصول مشترک دانشگاهی (Spin-off) با حضور NGOهایی مانند اتاق بازرگانی را پیشنهاد داد. ایشان به تدوین برنامه­های بلندمدت خودروسازی و مانند آن و به تولید صنایع خانگی با واردات تنها موتور این لوازم در دانشگاه جامع علمی کاربردی اشاره داشت. همچنین دکتر دلاوری این دانشگاه را در حوزه­هایی مانند ICT، بیوتکنولوژی، اینترنت اشیا، انرژی و مانند آن برای همکاری با کرده جنوبی دارای پتانسیل عنوان نمود. علاوه بر این، تشکیل کارگروه­های فرعی، دسته­بندی دانشگاه­های کره بر حسب رشته و ایجاد مراکز صلاحیت حرفه­ای از دیگر پیشنهادات وی بود.

سپس آقای حسن کلاته نماینده وزارت علوم و مسئول کارگروه همکاری­های علمی ضمن بیان اهداف این کارگروه و تشکر از برگزاری کارگروه کره در اصفهان پیشنهاد داد در جلسات بعدی از نماینده وزارت امور خارجه در استان نیز دعوت بعمل آید تا کارگروه هدفمندانه­تر حرکت نماید. ایشان اضافه نمود که هم اکنون ظرفیت خوبی برای همکاری­های علمی بین ایران و کره فراهم است. هر چند وزارت علوم تفاهم­نامه­هایی با طرف کره ای دارد اما فعال­سازی آن با موفقیت چشم­گیری همراه نبوده است و بعد از 10 سال مذاکره تنها دو تفاهم­نامه امضا شده که فعال­سازی نشده است بنابراین باید به صورت یک بسته تعریف­شده هر دانشگاه ایرانی با دانشگاه کره­ای ارتباط برقرار کند. وی اشاره نمود سال گذشته 13 دانشگاه کره­ای به ایران آمدند و برنامه­هایی را در تهران و اصفهان داشتند که می­تواند زمینه­ساز همکاری­های بیشتر بین دانشگاه­های ایران با این گروه از دانشگاه­ها باشد و در پاسخ به این سفر باید نمایندگانی از دانشگاه­های ایران نیز به کره سفر نموده و کمیته مشترکی برای همکاری­های بیشتر فراهم آید.

آقای کلاته تأکید کرد که دانشگاه­ها باید پیشرو باشند و وزارت علوم پشتیبانی خواهد نمود، منتها همکاری­ها باید پروژه محور باشد. به عنوان مثال پروژه­های تحقیقاتی مشترک تعریف شود به طوری که هزینه­های استادان ایرانی را طرف ایرانی و هزینه­های استادان کره­ای را طرف کره­ای پرداخت نماید. دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان مسئول پیگیری همکاری با پاکستان در سال گذشته 8 طرح مشترک پژوهشی با پاکستان داشته است که تجربه موفقی بوده و برای سال جدید هم فراخوانی در جهت همکاری مشترک داشته­اند. ایشان پیشنهاد داد آقای دکتر طیبی برای ایجاد کنسرسیوم دانشگاه­ها و کمیته کره جنوبی و ایران سفری به کره جنوبی داشته باشند تا زمینه همکاری­های بیشتر به ویژه برگزاری دوره­های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، تأسیس دانشکده مشترک فراهم آید.

در ادامه این نشست آقای دکتر طیبی بیان نمود که برای داشتن برنامه­های عملیاتی کارگروه باید دستور کار تنظیم شود و اعضای کارگروه باید پیشنهادهای خود را ارائه دهند و وزارت علوم نیز باید پشتیبان این برنامه­ها باشد.

سپس آقای دکتر تندرو نماینده محترم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیان داشت طرف کره­ای منافع ملی خود را دنبال می­کند، ما نیز باید منافع ملی کشور خودمان را پیگیری نماییم. ایشان اشاره نمود که دانشگاه KAIST رتبه 6 آسیا و رتبه 20 دنیاست و به لحاظ نوآوری رتبه یک است. این دانشگاه در زمینه تولید خودرو بدون سرنشین پیشرفت چشم­گیری داشته­اند بنابراین با سازه­ی قوی روبه رو هستیم و پژوهشگران و دانشجوهای بسیار کوشایی دارد که باید در جهت منافع گام برداشت و حوزه­هایی را مشخص نمود حال آن که رشته­های میان رشته­ای در اولویت قرار می­گیرد. ایشان تجربه رشته فناوری تکنولوژی (Culture Technology) بین دانشگاه خواجه نصیر و دانشگاه KAIST را مطرح نمود که در واقع فرهنگ کره در ساختار تکنولوژی را معرفی می­نماید. همچنین ایشان ایجاد صندوق مالی در حوزه­ی آکادمیک و برخورداری از سرمایه اولیه را مطرح نمود که این تأمین مالی نه تنها هزینه سفر استادان و دانشجویان بلکه سایر هزینه­های پروژه­های مشترک را نیز پوشش می­دهد. وی یادآور شد حضور دانشجویان نخبه ایرانی در کره، دیدگاه مثبتی نسبت به همکاری با ایران ایجاد نموده و تنها مشکل محدودیت مالی است که با تخصیص ارز دانشجویی و منابع می­توان این مشکل را حل نمود. آقای دکتر تندرو تولید ثروت از این دوره را یکی از مزایای دوره­های مشترک بیان نمود که اگر فارغ­التحصیلان پس از برگزاری دوره­ها به ایران بازگردند می­توانند در زمینه ایجاد ثروت نقش­آفرینی نمایند.

آقای دکتر طیبی به همکاری­های بیشتر با طرف کره­ای اشاره نمود و بیان کرد کارگروه ایران و کره باید به وزارت امور اقتصادی و مالیه نزدیک شود و قراردادی بین وزارت علوم و کارگروه تنظیم شود تا به صورت عملی بتوان پروژه­هایی را تدوین و تنظیم نمود که تأمین مالی آن از طریق قرارداد فایناس ایران و کره انجام شود.

آقای کلاته رئیس گروه همکاری­های دوجانبه علمی وزارت علوم در زمینه صندوق تأمین مالی اشاره نمود که محدودیت قانونی در این مورد وجود دارد اما شاید اختصاص ارز دولتی به تفاهم­نامه­ها مشکل را تا حدی برطرف نماید.

در ادامه این نشست خانم گلبن نماینده دانشگاه هنر اصفهان به دیدار نماینده دانشگاه هونجیک (Hongik University) از دانشگاه هنر اصفهان در ادامه برگزاری روز آموزش عالی کره جنوبی در دانشگاه اصفهان و امضای تفاهم­نامه اشاره نمود. همچنین ایشان بهترین راهکار ایجاد ارتباط را مدارس تابستانی معرفی کرد که دانشگاه هنر برای رشته­های طراحی صنعتی و طراحی گرافیک به ویژه در زمینه انیمیشن­سازی در حال رایزنی با طرف کره­ای است.

دکتر طیبی نیز برجسته نمودن مسائل فرهنگی را بسیار مهم دانسته و به اولین کنفرانس مشترک علمی بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه کیم یانگ کره جنوبی تحت عنوان "روابط ایران و کره: انعکاس مناسبات گذشته و آینده برای توسعه همکاری های آتی" و بازدید از موزه این دانشگاه اشاره نمود که نقش فرهنگ ایران قدیم را در شکل­گیری فرهنگ کره­ای برجسته کرده بود. همچنین ایشان اشاره نمود که دومین دوره این کنفرانس در اصفهان خواهد بود و خواستار مشارکت اعضای کارگروه در این برنامه شد.

خانم شمس کارشناس ارشد مسئول دفتر همکاری­های علمی بین­المللی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز رمز موفقیت کارگروه همکاری با کره جنوبی و سایر کارگروه­ها را در تسهیل در ارتباطات، کاهش تعدد مراکز تصمیم­گیری، آزادی عمل دانشگاه­ها در سیاست­گذاری، استانداردسازی واحدهای آموزشی دانست و بر توسعه زبان انگلیسی برای جذب دانشجو و همسان­سازی واحدهای آموزشی ایران با سطح جهانی تأکید نمود. ایشان متقاضی دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دوره مشترک کره با دانشگاه خواجه نصیر شدند.

در ادامه آقای دکتر یزدان­پناه رئیس دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان نیز به گرنت­های فراوان استادان کره­ای اشاره نمود که از شرکت­های سامسونگ، LG و مانند آن دریافت می­نمایند. ایشان درگیرشدن استادان ایرانی در دوره­های مشترک و دریافت بورسیه KSGP برای کشورهای در حال توسعه را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت هدف باید ایجاد پروژه­های مشترک و تأمین منابع مالی مشترک برای اجرای پروژه­های مشترک مد نظر قرار گیرد.

آقای دکتر محسن بهمنی مدیر دفتر همکاری­های علمی و بین­المللی دانشگاه شهرکرد نیز عوامل اجرایی و بازوهای اجرایی طرح­های مشترک را اعضای هیأت علمی دانست و پیشنهاد نمود که شیوه­نامه­ای برای فعالیت­های بین­المللی وجود داشته باشد که تمام موارد از جمله مشوق­های فعالیت­های بین­المللی را نیز در نظر بگیرد. در این ارتباط آقای دکتر کلاته به شیوه­نامه ارتقای آموزشی اشاره نمود که این مسأله لحاظ شده و به دانشگاه­ها ابلاغ شده است و امسال برای اولین بار بودجه فعالیت­های بین­المللی در ردیف جداگانه­ای در نظر گرفته شده است.

سپس آقای دکتر میرمحمد صادقی مدیر روابط بین الملل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به ارتباط نزدیک دانشگاه علوم پزشکی با دانشگاه اصفهان اشاره نمود و در زمینه حضور در نشست­های کارگروه و عضو شدن در آن اعلام آمادگی نمود. خانم دکتر مهدیه جمشیدی گوهرریزی مدیر دفتر روابط بین الملل دانشگاه آیت الله حائری میبد با اشاره به سند چشم­انداز 1404 و برنامه جامع کشور و مقایسه آن با تجربه جامعه­المصطفی و تربیت مبلغین دینی به 50 کشور دنیا و تعداد زیاد دانشجوهای خارجی این مرکز پیشنهاد نمود در جلسات بعدی از مسئولین بین­الملل این مرکز نیز دعوت به عمل آید تا از تجربه­های آنها بتوان استفاده نمود.

خانم آرزو دشتی نماینده دانشگاه امیر کبیر نیز بیان نمود که ارتباط دانشگاه به دانشگاه سریع­تر امکان­پذیر است و دانشگاه امیرکبیر تجربه موفقی در ارتباط با کره نداشته زیرا دانشجویان و استادان برای ارتباط با اروپا اقبال بیشتری دارند. البته ایشان اشاره نمود در دانشگاه امیرکبیر یک مرکز پژوهشی با شرکت سامسونگ ایجاد شده و طرح بعدی با شرکت هیوندای برای ساخت قطعات کشتی است. ایشان بر تهیه دفترچه ایران و کره اشاره کرد به طوری که تأمین مالی و پروژه­های طرف کره­ای را گزارش نماید و در زمینه رویدادهای مهم علمی اطلاع رسانی نماید.

آقای دکتر علی کرمی هرستانی مدیر روابط بین­الملل پژوهشگاه فضایی نیز به مشخص شدن سیاست­های کلان بین­المللی شدن اشاره نمود و پذیرش استاد و مدرس خارجی به ایران را مؤثرتر از اعزام دانشجو دانست. ایشان اشاره نمود با توجه به مزیت کره در تکنولوژی­های پیشرفته و وجود شرکت­هایی مانند LG، سامسونگ و مانند آن ایجاد آزمایشگاه توسط طرف کره­ای در ایران و برنامه­ریزی متناسب با آن راهگشاست.

آقای دکتر طیبی مجدداً به منشور برنامه­های استراتژیک که در اختیار مدعوین طی جلسه قرار گرفته است، اشاره نمود و تأکید کرد که اعضای کارگروه پیشنهادهای خود در این زمینه را ارائه دهند. همچنین مقرر شد گزارشی از جلسه برای سفارت نیز ارسال شود. آقای کلاته نیز بر جمع­آوری نظرات و ارسال آن به وزارت­خانه جهت پیگیری تأکید نمود.

در پایان جلسه حاضرین در جلسه پیشنهاد مشخصی را ارائه داده و تأکید نمودند که وزارت علوم به بحث تئوریزه کردن بین­المللی­سازی دانشگاه­ها بپردازد و این برنامه­ها به صورت موج کوتاه مدت نباشد. خانم دکتر مفخم عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان نیز به همکاری­های چندجانبه اشاره نمود و خواستار این شد که از دانشگاه­های کره­ای خواسته شود تا فهرست دانشگاه­های همکارشان را در اختیار کارگروه قرار دهند تا در زمینه پروژه­های مشترک چندجانبه با اتحادیه اروپا تسهیل شود.

در اختتامیه این نشست آقای دکتر طیبی جمع­بندی از نشست را ارائه داده و بر برگزاری منسجم و پیوسته و دوره­ای جلسات در دانشگاه­های عضو تأکید کرد. ایشان همچنین برنامه­های مشترک و ارتباط با بخش­های اقتصادی را مهم دانسته و پیگیری همکاری به ویژه از طریق سفارت کره جنوبی در ایران را مورد تأکید قرار داد.

در انتها شرکت­کنندگان در اولین نشست از افرادی که در برگزاری این نشست همکاری نموده بودند به ویژه کارکنان روابط بین­الملل و روابط عمومی دانشگاه اصفهان تشکر و قدردانی نمودند.

پیشنهادهای اجرایی اعضای کارگروه در اولین نشست

1- وزارت علوم نسبت به تئوریزه­سازی بین­المللی­سازی "Internationalization" مرتبط با کارگروه­های مختلف همکاری­های علمی اقدام نماید.

2- آئین­نامه اجرایی داخلی کارگروه کره جنوبی توسط دبیرخانه (دانشگاه اصفهان) تهیه و تدوین شود.

3- دبیرخانه نسبت به عضویت سایر دانشگاه­های علاقه­مند دعوت به عمل آورد.

4- دبیرخانه نسبت به اطلاع­رسانی فعالیت­های گذشته و پیش رو اقدام نماید.

5- هر یک از اعضای کارگروه در خصوص برگزاری گردهمایی­های مشترک ایران و کره که در دانشگاه متبوع برگزار خواهد شد، به سایر اعضا اطلاع­رسانی نماید.

6- سفارت کره تعامل مؤثر در ارتباط بین دانشگاه­های ایرانی و کره­ای داشته باشد.

7- استقرار برنامه­های مشترک علمی- پژوهشی در قالب دوره­های مشترک 1+1 و سایر توسط اعضای کارگروه به طور جدی پیگیری شود.

8- نسبت به تشکیل صندوق مالی برای تأمین منابع مالی پروژه­های مشترک توسط وزارت علوم هر دو کشور اقدام شود.

9- دانشگاه­های ایرانی عضو مشارکت فعال در دومین نشست فرهنگی ایران و کره در سال 2018 داشته باشند.

10- اطلاع­رسانی مستمر از طریق وب سایت کارگروه تحت مدیریت دانشگاه اصفهان انجام پذیرد.

11- برای اعزام اعضای کارگروه به کشور کره و بازدید از مراکز علمی دانشگاهی آن کشور برای پیگیری مذاکرات همکاری توسط دبیرخانه برنامه­ریزی شود.

12- سفارت کره در ایران نسبت به ارتباط دبیرخانه کارگروه با بنیاد کره (Korea Foundation) و انستیتوی ملی آموزش بین­المللی (NIIED) اقدام نماید.

13- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران تفاهم­نامه همکاری با کره جنوبی در خصوص کمیته آموزش سالانه (Annual Education Committee) را از طریق برگزاری گردهمایی­های علمی فعال نماید.

14- دانشگاه اصفهان به کمک وزارت علوم، سفارت کره و همچنین NIIED نسبت به یک کارگروه مشترک ایران و کره و استقرار دفتر آن در هر دو کشور اقدام نماید.

15- دبیرخانه کارگروه برای اجرای پروژه­های مشترک بین دانشگاه و صنعت در هر دو کشور نسبت به جمع­آوری و انتخاب موضوعات پژوهشی اقدام نماید.

تاریخ به روزرسانی:
1399/07/14
تعداد بازدید:
744
Powered by DorsaPortal